Fórum
Taranyi Rinyán ,horgászati lehetőségek


 
Felhasználó

Jelszó
 


Formázás: félkövér, dőlt, aláhúzott.       
 

Aktuális oldal: 1. [1]

Laponként db üzenet. Rendezés: hozzászólások előre.
 2. laczkovszki.laszlo@gmail.com [Válasz] 2011.03.21. 17:12:55 
Előző levelem a jelenlegi Taranyi Rinya szakaszt bérlő személynek szántam,bízom benne,hogy válaszolni fog.Kérem levelemhez a lakosság köréből minél többen szóljanak hozzá,ezzel is segítség a mielőbbi megoldást .Köszönöm mindenkinek.Tisztelettel Laczkovszki László

 1. laczkovszki.laszlo@gmail.com [Válasz] 2011.03.21. 17:08:31 
Tisztelt cím!
Levelem egy kis történelemmel kezdeném.
Tarany község több száz évvel ezelőtt jött létre a jelenlegi területén. Az akkori letelepedők ezt a települést az itt folyó patak partjára építették azzal a szándékkel,hogy itt ki használják a patak adottságait. megépítették a malmot,a patakból pedig megélhetésként élelem szerzés, valamint esetleg szórakozásként halásztak,horgásztak.
Ez a lehetőség sok évtizedig zavartalanul így is volt,míg különböző rendelkezések szerint ,nagy változások álltak be a tulajdon és a vízjog,halászat,horgászat terén.
Ön évekkel ezelőtt bérbe vette a Tarany község területén keresztül folyó szakaszt,valamint a kívül lévő rész egy részét.Ezzel nem is lenne gond,ebbe a falu lakossága bele is nyugodott ezt e tényt elfogadták.Ön tudomásunk /falu lakói/szerint azzal a feltétellel is kapta meg a bérleti jogot,hogy az adott területre halat telepít és engedélyeket árul, ad ki az igénylőknek. Ez is megtörtént. 2010 augusztusáig.Az lenne a tisztelet teljes kérdésem valamint a horgászok részéről ,hogy ez miért nem folytatódik. Miért vette el a lehetőséget a lakosoktól,hogy horgásszanak a falujuk közepén átfolyó patakból,akár engedély vásárlással is.Miért fenyegeti ön 50000ft-s bírsággal a gyerekeket akinek ön nem hajlandó engedélyt kiadni.Ön minden engedély kiadástól elzárkózik,jelenleg nincs érvényes engedélye senkinek.Miért lehet az adott területen egy embernek árammal halászni.20-30 kg-s halakat teherautó számra kifogni,csónakkal,csáklyával felszerelve,naponta több alkalommal a falu lakóinak jelenlétében.Kérdezem én ,ez nem ütközik jogszabályba? Csak az ha egy iskolás gyerek egy kis pecabottal fog egy 8-10 cm-s kis halat.Az viszont 50000ft. büntetéssel jár?A horgászni vágyók és becsületesen engedélyt kiváltók nevében kérem adjon választ,mikor kaphatja vissza a falu a lehetőséget,hogy a saját falujában engedéllyel horgászhasson 8-10 cm-s halakra,mivel a nagyobbak már el mentek a teherautó platóján. Köszönöm a figyelmét és megtisztelne ha egy hasonló nyílt levélben válaszolna.
Tisztelettel laczkovszki László Tarany.

Aktuális oldal: 1. [1]