Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Hírek

III. Nőnapi rendezvény Tarany, 2024.03.08.

Tarany Község Önkormányzatának szervezésében 2024. március 8-án, immár 3. alkalommal került megrendezésre nőnapi ünnepség településünkön, mellyel a hölgyek iránti tiszteletet és munkájukért végzett hálát szerette volna kifejezni községünk vezetősége.
Több mint 150-en fogadták el polgármester úr meghívását a programokban gazdag délutánra.
14 órakor a köszöntőket követően az ovisok télűző, tavaszköszöntő műsorát tekinthették meg a jelenlévők.
A jókedvű zenés-táncos előadás és a gyönyörű jelmezek a legkisebbek és gondos felkészítőik, az óvó nénik, dadus nénik összehangolt munkáját dicsérték.
A délután további részében Tesók Attila és a Nagykanizsáról érkezett Ureczky Folk Family néptáncsoport szórakoztatta interaktívan a közönséget.
A vacsorát rendhagyó módon polgármester úr és az Együtt Taranyért Egyesület férfi tagjai szolgálták fel a hölgyeknek.
Az ünnepség zárásaként a Mulatós Express, vagyis két helyi fiatalember, Gelencsér Dani és Csorba Tomi gondoskodott a jó hangulatról.
Köszönjük szépen minden szereplőnek, szervezőnek és segítőnek a munkáját, amivel hozzájárult a program sikeres megvalósulásához!

Adventi koncert 2023.12.15.

2023.12 15-én a nagyatádi Szent Cecília kórus, Lacza Attila kántor úr vezetésével, hagyományos adventi koncertet adott templomunkban. Az estet Török-Kovács Dorottya és Gulyás Lotti fuvola-előadása nyitotta meg. A hangulatos karácsonyi dalokat vastapssal jutalmazta a közönség. A műsort követően meggyújtottuk a parkban lévő adventi koszorú 3. gyertyáját, majd az Együtt Taranyért Egyesület tagjai szeretet- vendégségbe és kötetlen beszélgetésre hívták az előadókat és a közönséget a Művelődési házba. 🙂 Minden szereplőnek, szervezőnek és segítőnek köszönjük szépen a program megvalósulásában nyújtott áldozatos segítségét. 🥰
/A fotókat és a videót Beck Patrik készítette és szerkesztette. Köszönjük a munkáját!/
A fotók a képre kattintva érhetőek el:

A rendezvényről készült videó:

Emléktábla-avatás és kerekasztal-beszélgetés 2023.12.10.

2023. december 10-én felavattuk községünk új emléktábláját, amely a címeren szereplő évszám 250 éves évfordulója alkalmából került elhelyezésre az önkormányzat falán.
Ezt követően tartalmas délutánban lehetett része az érdeklődőknek, hiszen a 2. adventi gyertya meggyújtása után a Művelődési házban egy kerekasztal-beszélgetés vette kezdetét.
A Tarany múltját lelkesen és hosszú ideje kutató 11 ember érdekes adatokkal, fényképekkel és filmfelvétellel, sokoldalúan mutatta be községünk történelmének egy-egy szeletét.
A beszélgetés során megfogalmazódott, hogy településünk régmúltjának értékeit továbbra is kutatni, rendszerezni, majd annak méltó helyet találva megőrizni és bemutatni a jövő generációi számára közös érdekünk.
A rendezvény kötetlen beszélgetéssel és szeretetvendégséggel ért véget.
Hálásan köszönjük a szervezésben és megvalósításban résztvevő valamennyi segítőnk munkáját. ❤️
Megszakítás