Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Hírek

Idősek napja Taranyban 2023.10.19.

2023. október 19-én az idősek világnapja alkalmából vendégségbe hívtuk községünk 60 év feletti lakóit, hogy hálánkat, köszönetünket és tiszteletünket fejezzük ki azért a rengeteg munkáért, amit községünkért, értünk fiatalabbakért végeztek az elmúlt évtizedek során. A program Szászfalvi László országgyűlési képviselő úr és Szekretár Pál polgármester úr üdvözlő beszédével kezdődött, majd egy perces néma csönddel emlékeztünk meg az elmúlt évben elhunyt falubeliekről.

Idősek napi ünnepségünk a kivételesen magas számú, 9 évfordulós házaspár köszöntőjével folytatódott.
Az idén 45. házassági évfordulót ünnepel Gelencsér Gizella Teréz és Szabó Árpád, Szerecz Anna és Csór László Lajos, Palics Magdolna és Hegyi János, Fülöp Mária Hajnal és Zadravecz Imre.
50 éve kötötte össze életét Czipóth Anna Erzsébet és Gerlecz György Imre, Mohácsi Piroska és Szabó Imre, Perkó Mária és Szabó Ferenc.
55 évvel ezelőtt kötött házasságot Torma Mária és Torma Mihály.
60 éve egymás támasza jóban és rosszban Petricsevics Mária és Drávecz Imre.
Még egyszer sok szeretettel gratulálunk minden házaspárnak, további boldog, egészségben, békességben egymás mellett töltött éveket kívánunk.
Az ünnepség délutánján 15 órától Leblanch Győző operaénekes és Szeredy Krisztina énekművész szórakoztatta a jelenlévőket, majd Szerecz Emese és Szabó Valentin a Kaposvári Ametiszt Tánciskola táncosainak fergeteges műsora következett. Az ő előadásukat néptáncbemutató és a Nagyatádi Obsitos Dalárda előadása követte. Az est további jó hangulatáról Káplár Zoltán gondoskodott.
A finom vacsora közben polgármester úr minden 65 év feletti vendégünknek a képviselő- testület határozata alapján 15 000 Ft-ot adott át. Községünk legidősebb lakói egészségi állapotuk miatt nem tudtak részt venni ünnepségünkön, így őket otthonukban köszöntjük majd fel. Jó egészséget kívánunk Göde Józsefnek, aki a 94. születésnapját ünnepli ebben az évben és Kercsmár Lajosnénak, aki hamarosan betölti a 90. életévét.

Köszönjük minden segítőnknek a program szervezésében és lebonyolításában nyújtott segítségét, valamint a fotókat Beck Patriknak.

Alábbi albumunkban Beck Patrik fotóit tekinthetik meg:

Alábbi albumunkban Györke József fotóit tekinthetik meg:

Köszönjük szépen Györke Józsefnek a fotókat!

Rendezvényről készült videó:

Köszönjük szépen Györke József munkáját:

Szüreti felvonulás Taranyban 2023.09.30.

2023. 09. 30-án hagyományteremtő szándékkal szüreti felvonulást szervezett községünkben az Együtt Taranyért Egyesület.
A hintóból, lovaskocsikból, lovasokból álló menetet élőzene kísérte végig a falu minden utcáján. Hála az égieknek, amiért ugyan egy hét csúszással, de csodaszép időben valósulhatott meg a rendezvény.
Köszönjük a szervezők áldozatos munkáját, a támogatóknak és segítőknek a felajánlásokat, a résztvevőknek a jó hangulatot és mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult a program sikeréhez.
Sok jó szándékú ember összefogásából mindig csodaszép dolgok születnek. 🙂
Köszönjük Beck Patriknak a fotókat.
Videó:

2024. évi Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat

Tarany Község Önkormányzata Önkormányzata a Kulturális és Innovációs Minisztériummal együttműködve, a felsőoktatásban részt vevő hallgatók juttatásairól és az általuk fizetendő egyes térítésekről szóló 51/2007. (III. 26.) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2024. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj-pályázatot:
– Felsőoktatási hallgatók számára: Bursa A

– Felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára: Bursa B

Falunapi sokadalom Taranyban 2023.09.09.

Alábbi albumunkban Beck Patrik fotóit tekinthetik meg:

Köszönjük a fotókat Beck Patriknak!

Az alábbi három albumban Györke József fotóit tekinthetik meg:


Köszönjük a fotókat Györke Józsefnek!

Köszönjük szépen Györke József munkáját! 

Alábbi albumunkban Paksicza János fotóit tekinthetik meg:

Köszönjük a fotókat Paksicza Jánosnak!

Hosszú idő után újra az a megtiszteltetés érte községünket, hogy testvér-településünk, a szlovákiai Sárosfa polgármester asszonya és képviselő-testületének új tagjai ellátogattak hozzánk falunapi rendezvényünkre.
Az együtt töltött néhány nap alatt kellemes, meghatározó élményekkel gazdagodtunk mindannyian.
Tartalmas beszélgetések, finom borok, ízletes vacsora az Együtt Taranyért Egyesület jóvoltából, a hegyközségben tett kirándulás és a főzőversenyen különdíjat nyert ételkülönlegesség tette felejthetetlenné ezt a szeptemberi hétvégét.
Köszönjük szépen Földváry Terézia polgármester asszony és Szekretár Pál polgármester úr munkáját a két település közti kapcsolat újraépítésében.
Jövőre visszavárjuk kedves vendégeinket! 🙂
“Ha összejövünk, az a kezdet, ha összetartunk, az a haladás, ha összefogunk, az a siker.”
/Henry Ford/

Pedagógusnapi köszöntés 2023.06.07.

Tarany Község Önkormányzata 2023. június 7-én a bölcsőde, az óvoda, az iskola volt és jelenlegi pedagógusait, valamint az őket segítő dolgozókat köszöntötte pedagógusnap alkalmából.
Polgármester úr beszédében köszönetet mondott minden dolgozónak a gyermekekért végzett áldozatos oktató-nevelő munkáért.
Ezt követően egy meglepetés műsorral folytatódott a délután.
A Gyerek II. „D” kategóriás versenytáncos pár 1,5 éve dolgozik együtt. Az elmúlt időszakban 8 táncversenyen, valamint a Diákolimpián is dobogós helyezést értek el. A magyar bajnokságon a legjobb 8 közé jutottak, így bekerültek a válogatott keretbe, ahol már világbajnokok edzik őket. Csodálatos eredményeiket kemény munkával, heti minimum 5 edzéssel érik el. Köszönjük a fantasztikus előadást, további sok sikert kívánunk Emesének és Valentinnak!
A programot egy kora esti vacsora és kötetlen beszélgetés zárta.
A rendezvényről készült fotók a borítóképre kattintva érhetőek el:

Gyermeknap 2023.06.02.

Tarany Község Önkormányzata a Taranyi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal és az Együtt Taranyért Egyesülettel összefogva ebben az évben is emlékezetes pillanatokat szerzett gyermeknap alkalmából a legkisebbeknek. 🙂
Játékos feladatok, arcfestés, ajándékok, légvár, üdítő, palacsinta és jégkrém tette vidámmá ezt a júniusi délutánt. 🙂
Hálásan köszönjük minden segítőnek, önkéntesek, felajánlónak az összefogást, támogatást gyermekeink öröme érdekében. ❤️
Megszakítás