Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Akadálymentességi nyilatkozat

Tarany Község Önkormányzata elkötelezett, hogy az általa készíttetett és üzemeltetett weboldalt a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvény szerint akadálymentessé tegye.

A weboldalon az akadálymentességgel kapcsolatos bevált gyakorlatokat követjük az univerzális dizájn elveinek betartásával. Ez biztosítja, hogy a weboldal a különböző felhasználói igényekhez vagy preferenciákhoz tudjon alkalmazkodni, illetve számos különféle technológián keresztül elérhető legyen, beleértve a mobil eszközöket vagy a segítő technológiákat.

Ezen akadálymentesítési nyilatkozat a tarany.hu honlapra vonatkozik.

A webtartalom elérhetőségi irányelvei (WCAG) 2.1
Webhelyünk betartja a webtartalmi akadálymentesség irányelveinek (WCAG 2.1) AA szintjét. Ezek az iránymutatások négy fő alapelvet vázolnak fel, amelyek szerint a weboldal:

  •  Észlelhető – Az információnak és a felhasználói felület összetevőinek a felhasználók számára érzékelhető módon reprezentálhatónak kell lenniük
  • Működtethető – A felhasználói felület összetevőinek és a navigációnak működőképeseknek kell lenniük
  • Érthető – Az információknak és a felhasználói felület működésének érthetőnek kell lennie
  • Robusztus – A tartalomnak elég robusztusnak kell lennie, hogy a felhasználói alkalmazások széles köre megbízhatóan értelmezhesse, beleértve a segítő technológiákat.

Kisegítő lehetőségek eszköztára
Az oldalon egy speciális eszköztárat használunk amely segítséget nyújt a felhasználóknak abban, hogy egyéni igényeinek megfelelően testre szabhassa azt.

Megfelelőségi státusz
Ez a honlap teljes mértékben megfelel a közszférabeli szervezetek honlapjainak és mobilalkalmazásainak akadálymentesítéséről szóló 2018. évi LXXV. törvénynek.

Az akadálymentesítési nyilatkozat elkészítése
E nyilatkozat 2023. január 25-én készült, önkormányzatunk által végzett önértékelés és harmadik fél által végzett értékelés alapján.

Visszajelzés és elérhetőségek
Az esetleges megfelelőségi hiányosságokat a tarany@tarany.hu email címen jelezheti.

Jelen akadálymentesítési nyilatkozatot jóváhagyta
Tarany, 2023. január 25.

Szekretár Pál
polgármester

Megszakítás