Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Taranyi Lovasbarátok Lovas, Sport és Szabadidő Egyesület

2010-ben pár lovas barátunkkal úgy gondoltuk, hogy gyűjtsük össze a környékbeli lovasokat, lótartókat.

2010. szeptember 9-én a fenti gondolatunk tettet is öltött. Ekkor rendeztük meg az első „vadászlovaglásunkat”, melyre szép számmal érkeztek környékbeli lovasok. Mivel mindenki jól érezte magát, ezért úgy döntöttünk, hogy ezt érdemes lenne hagyománnyá tennünk. Azóta minden évben megrendezzük a Taranyi Lovasbarátok Találkozóját.

Megfogalmazódott bennünk az az elképzelés, hogy tömörítsük egységbe lovasainkat, lótartó barátainkat. Elképzelésünk nyomán 2014. február 2-án 14 fővel megalapítottuk egyesületünket.

Az elmúlt években rendszeresen részt vettünk Nagyatádon a szüreti felvonuláson és községünk rendezvényein is tartottunk már lovasbemutatót, lovagoltattunk gyermekeket.

Megalakulásunk óta egyre nagyobb számban kapunk felkéréseket lovasbemutatók tartására.

Négy évvel ezelőtt egyesületünk meghívást kapott Zala megyébe a Tájékozódási Lovasversenyre. Ekkor megfogalmazódott bennünk, hogy egy ilyen verseny megszervezésével és lebonyolításával mi is szívesen megpróbálkoznánk.

Ennek nyomán 2018-ban, a májusi hosszú hétvégén megrendeztük a Nyugat-Magyarországi Tájékozódási Lovasverseny Taranyi Fordulóját. A rendezvény sikerességét látva, 2019-ben sort kerítettünk a második fordulóra. 2020 tavaszára terveztük a 3. megmérettetést, ám ez a járványhelyzet miatt sajnos nem valósulhatott meg.

Egyesületünk nyitott, bárki jelentkezhet tagjaink sorába, amennyiben az alapszabályainkban foglaltakkal egyetért. Szeretettel várjuk az új jelentkezőket!

 

Dömötörné Fenes Szilvia
az egyesület elnöke

Megszakítás