Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Idősek napja Taranyban 2023.10.19.

2023. október 19-én az idősek világnapja alkalmából vendégségbe hívtuk községünk 60 év feletti lakóit, hogy hálánkat, köszönetünket és tiszteletünket fejezzük ki azért a rengeteg munkáért, amit községünkért, értünk fiatalabbakért végeztek az elmúlt évtizedek során. A program Szászfalvi László országgyűlési képviselő úr és Szekretár Pál polgármester úr üdvözlő beszédével kezdődött, majd egy perces néma csönddel emlékeztünk meg az elmúlt évben elhunyt falubeliekről.

Idősek napi ünnepségünk a kivételesen magas számú, 9 évfordulós házaspár köszöntőjével folytatódott.
Az idén 45. házassági évfordulót ünnepel Gelencsér Gizella Teréz és Szabó Árpád, Szerecz Anna és Csór László Lajos, Palics Magdolna és Hegyi János, Fülöp Mária Hajnal és Zadravecz Imre.
50 éve kötötte össze életét Czipóth Anna Erzsébet és Gerlecz György Imre, Mohácsi Piroska és Szabó Imre, Perkó Mária és Szabó Ferenc.
55 évvel ezelőtt kötött házasságot Torma Mária és Torma Mihály.
60 éve egymás támasza jóban és rosszban Petricsevics Mária és Drávecz Imre.
Még egyszer sok szeretettel gratulálunk minden házaspárnak, további boldog, egészségben, békességben egymás mellett töltött éveket kívánunk.
Az ünnepség délutánján 15 órától Leblanch Győző operaénekes és Szeredy Krisztina énekművész szórakoztatta a jelenlévőket, majd Szerecz Emese és Szabó Valentin a Kaposvári Ametiszt Tánciskola táncosainak fergeteges műsora következett. Az ő előadásukat néptáncbemutató és a Nagyatádi Obsitos Dalárda előadása követte. Az est további jó hangulatáról Káplár Zoltán gondoskodott.
A finom vacsora közben polgármester úr minden 65 év feletti vendégünknek a képviselő- testület határozata alapján 15 000 Ft-ot adott át. Községünk legidősebb lakói egészségi állapotuk miatt nem tudtak részt venni ünnepségünkön, így őket otthonukban köszöntjük majd fel. Jó egészséget kívánunk Göde Józsefnek, aki a 94. születésnapját ünnepli ebben az évben és Kercsmár Lajosnénak, aki hamarosan betölti a 90. életévét.

Köszönjük minden segítőnknek a program szervezésében és lebonyolításában nyújtott segítségét, valamint a fotókat Beck Patriknak.

Alábbi albumunkban Beck Patrik fotóit tekinthetik meg:

Alábbi albumunkban Györke József fotóit tekinthetik meg:

Köszönjük szépen Györke Józsefnek a fotókat!

Rendezvényről készült videó:

Köszönjük szépen Györke József munkáját:

Megszakítás